Wie zijn wij

Terugblik
De groep is opgericht in september 2000. In mei 2001 staat Toneelgroep Maan voor het eerst op de planken met “Het huis van tante Agaat”. Met deze eerste productie viert basisschool De Bloktempel uit Son het 30-jarig bestaan. Er worden extra voorstellingen aan vastgeknoopt en het begin is gemaakt! De groep medewerkers, op dat moment allemaal als ouder verbonden aan De Bloktempel, gaat enthousiast van start. Lia Gijsbers wordt ingeschakeld voor de regie en zij blijft vier jaar lang aan Toneelgroep Maan verbonden. Daarna wordt het stokje overgenomen door Sonja Hoedeman. Na een groot aantal producties, met vaste kracht Marjan Roijackers aan haar zijde als regie-assistente, wordt zij opgevolgd door resp. Ronia Hitipeuw, zichzelf (twee seizoenen), Cor Burger en Loek Beckers. Eef Goudsmits regisseert vanaf 2021 en zet samen met de spelers Roodkapje op de planken.

Toneel voor kinderen
De toneelgroep bestaat uit een team van ongeveer vijfentwintig volwassen leden. De voorstellingen van Maan zijn in Son en Breugel vanaf het begin een succes en trekken in het plaatselijke Vestzaktheater steeds volle zalen. Er wordt duidelijk in een behoefte voorzien! Intussen is de horizon verbreed door ook (beperkt) te spelen in de regio.

Spanning en humor
Jaarlijks wordt met veel plezier een voorstelling op de planken gezet voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ook het volwassen publiek waardeert de producties. Toneelgroep Maan brengt leuke, eigentijdse stukken met veel vaart, spanning en muziek. De groep probeert steeds professioneler te worden.

Laagdrempelig
Toneelgroep Maan wil dat zoveel mogelijk kinderen een voorstelling kunnen bezoeken. Daarom worden de toegangsprijzen bewust zo laag mogelijk gehouden. Dat kan alleen door scherp te letten op de kosten én door zoveel mogelijk werkzaamheden zelf uit te voeren. Iedereen binnen het Maanteam steekt op zijn eigen gebied de handen uit de mouwen!

Toneelgroep Maan anno 2022 Roodkapje